Behovet for et internationalt kørekort i Danmark

kørekort teoribog

Danmark er et lille land, men det er en populær destination af forskellige årsager. Så hvis du for nylig er flyttet til Danmark eller besøger Danmark, er der mange steder at besøge, og derfor er det ret almindeligt at leje en bil til sightseeing i Danmark. Nu undrer du dig sikkert over, hvordan det er muligt uden kørekort. Du har næsten ret. Sagen er den, at det er et problemfrit arbejde at få et kørekort i Danmark. De er nemlig ret fleksible med hensyn til international kørekortlovgivning. Hvis du desuden har fast bopæl i USA, Australien og Canada, er dit kørekort gyldigt der. Du kan sagtens køre gennem landet.

Vigtige oplysninger om kørsel i Danmark:

København blev for nylig kåret som den mest cykelvenlige by i verden. Så du kan også prøve at cykle der, men hvis du ikke er så meget til cykling, og du er mere til biler, så er det bedre at køre i bil, men du skal være forsigtig med cyklisterne rundt omkring i byen.

Det kørekort, der er tilgængeligt i Danmark:

Danmark er et fladt land. Køreoplevelsen er ganske behagelig der. Uanset om du kører bil, lastbil eller lastbil, skal du have et gyldigt kørekort. Her er et par ting, du skal vide om at få et kørekort, hvis du overvejer at flytte dertil.

Hvad er de dokumenter, du har brug for for at få et kørekort:

Du skal indsende et par dokumenter sammen med din formular. Når de har verificeret din formular og dokumenterne, vil du komme til at tage køretimer og teorikurser. Teorien kan læses fra kørekort teoribog; efter lektionerne skal du tage prøverne. Hvis du består køreprøverne i både teori og praksis, er du berettiget nok til at få dit kørekort.

Så her er listen over de dokumenter, som du skal fremlægge:
  • Foto i fuld størrelse
  • Dit bopælsbevis, hvis du bor permanent i Danmark
  • Udfyldt bevis for færdsels- og førstehjælpsundervisning
  • Aldersbevis, hvis du er 18 år gammel for at få kørekortet. Hvis du er mindreårig, skal din værge eller forældremyndighedsindehaver i den situation indsende et samtykkebrev til myndigheden.

Hvis du ikke har fast bopæl i Danmark, skal du desuden fremlægge nogle ekstra dokumenter, f.eks.

  • pas
  • Den faste adresse i dit land
  • Opholdstilladelse
  • Dit formål med at bo i Danmark som erhvervsdrivende eller studerende.

Hvis du er fra Australien, USA eller Canada, behøver du ikke at tage Kørelærer uddannelsen, og dit internationale kørekort er nok til at køre der.

Internationalt kørekort:

Dette kørekort giver turister mulighed for at køre frit i udlandet. FN udsteder dette internationale kørekort. Det er gyldigt i et år fra den dato, hvor det er udstedt. Det er nyttigt for turister eller fagfolk, der rejser fra land til land i forbindelse med deres arbejde.

Hvis du ønsker flere oplysninger om det internationale kørekort, kan du kontakte os, og vi vil give dig alle detaljerne.